kaufland.bg/recepti
Грис халва
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
250 г | грис от твърда пшеница (семолина) |
100 г | краве маслo |
50 г | кашу |
50 г | стафиди |
100 г | захар |
1 | консерва ананас (400 г) |
Приготвяне
- 1
Кашуто се натрошава и заедно със стафидите се запържва за кратко в около 1 с. л. масло. След готовност се изваждат от тигана.
- 2
В същия съд се сипва грисът и се готви за кратко, като не бива да променя цвета си. Наливат се около 400 мл вода и сокът от консервата. Сипва се захарта и се бърка енергично, за да не се получат бучки.
- 3
Когато грисът поеме течността, съдът се дърпа от огъня, прибавя се останалото масло и се разбърква добре. След това се слагат стафидите, кашуто и кубчетата ананас и отново се разбърква.
- 4
Сместа се изсипва във форма за печене с пергаментова хартия на дъното и се оставя да се охлади.