kaufland.bg/recepti
Гювече с Джумайска луканка Молерите
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
200 г | краве сирене |
50 г | Джумайска луканка Молерите |
1 | яйце |
1 | домат |
1 | люта чушка |
краве масло | |
чубрица |
Приготвяне
- 1
Гювечето се намазва с краве масло и дъното му се покрива с половината от домата, нарязан на филийки.
- 2
Отгоре се натрошава половината от сиренето, а върху него се нарежда половината от луканката.
- 3
Върху нея се натрошава останалата част от сиренето, подрежда се другата половина от луканката и се покрива с домат.
- 4
Поръсва се чубрица, слага се капакът и гювечето се пече за 10-15 минути на 200° C.
- 5
След това гювечето се вади от фурната, чуква се яйцето, отгоре се слага лютата чушка и се връща обратно във фурната докато белтъкът стегне.