Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Дроб кавърма

Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 Порция)

600 г телешки дроб
250 г печурки
500 мл телешки бульон
60 мл олио
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 люта чушка
2 с.л. доматен концентрат
1 с.л. брашно
1 /2 ч.л. кимион
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Дробът се почиства и се нарязва на парчета. Запържва се в половината от олиото, така че да остане розов отвътре и се изважда от съда.

    2

В същия съд се сипва останалото олио и в него се запържват нарязаният на ивици лук и наситненият чесън. Прибавят се почистените печурки, нарязани на четвъртинки.

    3

Щом и те се запържат добре, се слага накълцаната люта чушка и се разбърква.

    4

Сипва се брашното, запържва се за кратко и се добавят доматеният концентрат и кимионът.

    5

Налива се бульонът, посолява се на вкус и се готви, докато зеленчуците омекнат.

    6

Сипва се и дробът и се готви още 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. След 1 – 2 минути съдът се дърпа от огъня.

    7

Кавърмата се поднася гореща, по желание поръсена с наситнен магданоз.