Дроб кавърма
Продукти (4 порции)
600 г | телешки дроб |
250 г | печурки |
500 мл | телешки бульон |
60 мл | олио |
2 глави | лук |
2 скилидки | чесън |
1 | люта чушка |
2 с.л. | доматен концентрат |
1 с.л. | брашно |
1 /2 ч.л. | кимион |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Дробът се почиства и се нарязва на парчета. Запържва се в половината от олиото, така че да остане розов отвътре и се изважда от съда.
- 2
В същия съд се сипва останалото олио и в него се запържват нарязаният на ивици лук и наситненият чесън. Прибавят се почистените печурки, нарязани на четвъртинки.
- 3
Щом и те се запържат добре, се слага накълцаната люта чушка и се разбърква.
- 4
Сипва се брашното, запържва се за кратко и се добавят доматеният концентрат и кимионът.
- 5
Налива се бульонът, посолява се на вкус и се готви, докато зеленчуците омекнат.
- 6
Сипва се и дробът и се готви още 5 минути. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. След 1 – 2 минути съдът се дърпа от огъня.
- 7
Кавърмата се поднася гореща, по желание поръсена с наситнен магданоз.