kaufland.bg/recepti
Зелена салата с печена тиква и мариновано козе сирене
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
200 г | тиква |
1 | къдрава салата |
50 г | орехи K-Classic |
100 г | козе сирене Брей! |
сол, червен пипер и риган на вкус | |
маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
Тиквата се пече в тавичка на 220 С, нарязана на кубчета 3х3 см до готовност и хубав загар.
- 2
Къдравата салата се измива и подсушава с хартия.
- 3
Начупените орехи се запичат в тиган и се оставят да се охладят.
- 4
Червеният пипер, риганът и сиренето на кубчета се слагат в купа, разбъркват се и се оставят да се мариноват.
- 5
Зелената салата, нарязаната на кубчета тиква, маринованото сирене и орехите се слагат в дълбока купа и се овкусяват със маслиново масло и балсамико по желание.