Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Зеленчуков бургер

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за тестото:

250 г (+ за поръсване) брашно
1 ч.л. сол
1 /2 с.л. суха мая
80 мл топло прясно мляко
1 с.л. захар
2 яйца
1 с.л. маслиново масло
сусам за поръсване

за бургера:

400 г нахут (от консерва)
100 г краве сирене
2 тиквички
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 /2 връзка магданоз
1 /2 ч.л. кимион
30 г пресен джинджифил
1 яйце
4 с.л. брашно
2 с.л. маслиново масло + за намазване
сол и черен пипер на вкус

за соса:

200 г кисело мляко
1 /2 връзка копър
1 скилидка чесън
1 с.л. маслиново масло
сол на вкус

за гарниране:

2 домата
4 листа зелена салата

Приготвяне

    1

Тестото се приготвя като брашното се смесва със солта. Маята се разтваря в топлото мляко със захарта и щипка брашно. Оставя се да шупне и след това се налива към брашното. Прибавят се едно яйце и маслиновото масло. Замесва се меко тесто, оставя се да втаса.

    2

Втасалото тесто се разделя на четири топки, които се оформят като питки, слагат се в тава с хартия за печене на дъното и се оставят да починат 30 минути.

    3

След това питките леко се сплескват, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат около 10 минути в загрята на 190° C фурна, с вентилатор.

    4

Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят в гевгир, за да се отцедят добре.

    5

Нахутът се смила в блендер, заедно с нарязаните на едро лук и чесън, накълцания магданоз, настъргания джинджифил, кимиона и маслиновото масло.

    6

Прибавят се тиквичките, яйцето, сол и черен пипер на вкус, брашното и натрошеното сирене.

    7

От сместа, с помощта на ринг, се оформят бургери, мажат се с маслиново масло и се пекат 25 минути в загрята на 190° C фурна.

    8

Сосът се приготвя като киселото мляко се смесва с маслиновото масло, стрития на паста чесън и накълцания копър. Посолява се и се разбърква.

    9

Питките се разрязват на две и по желание се запичат на грил тиган, за да станат хрупкави.

    10

Долната част се маже със сос. Слага се бургер, листа зелена салата и шайба домат и се покрива с горната част на питката.