Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Зеленчукова салата с царевица и орехово песто

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

200 г цвекло
300 г салата айсберг
200 г цикория
150 г сладка царевица (от консерва)
1 с. л. зехтин
1 /2 портокал
1 /2 лимон
3 стръка копър
кълнове по избор, за украса

за дресинга:

2 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос
сок от 1 лимон
сок от 1/2 портокал

за пестото:

50 г орехи
50 г настърган пармезан
40 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 ч. л. каперси
1 /2 връзка магданоз

Приготвяне

    1

Цвеклото се обелва и се нарязва на тънки шайби. Залива се с около 300 мл гореща вода, добавят се нарязаните на четвъртинки лимон и портокал, 2 стръка наситнен копър и зехтинът и се вари 3–4 минути. Съдът се дърпа от огъня. Цвеклото престоява в течността около 15 минути, за да се овкуси максимално добре, след което се изважда.

    2

Салатата Айсберг и цикорията се накъсват и се смесват в купа, добавят се отцедената царевица и останалият наситнен стрък копър. Заливат се с предварително смесените продукти за дресинга.

    3

Продуктите за пестото се пасират.

    4

В чиния се подреждат шайба цвекло и отгоре – овкусени зеленчуци. Следва отново шайба цвекло, върху която се слагат овкусени зеленчуци и се завършва с цвекло. Салатата се поръсва с кълновете и отстрани се аранжира с пестото.