Зимна зелева салата с фалафели
Продукти (4 Порция)
400 г | червено зеле |
300 г | къдраво зеле |
3 | моркова |
2 | кисели ябълки |
2 глави | червен лук |
1 | скилидка чесън |
1 | люта чушка |
сол на вкус | |
1 с.л. | сироп от агаве K-Bio |
1 бр. | биолайм |
1 /2 | нар |
1 ч.ч. | соев йогурт K-take it veggie |
3 с.л. | маслиново масло |
2 опаковка | фалафели K-take it veggie (по 200 г) |
1 с.л. | горчица |
млян черен пипер |
Приготвяне
- 1
Зеленчуците се измиват, почистват и нарязват на много фини ивици. Морковите и ябълките се обелват и рендосват на едро.
- 2
Лукът и чесънът се обелват и нарязват на ситно. Лютата чушка се разполовява, почиства се от семките и се нарязва на фини лентички. Зеленчуците и ябълките се смесват с лука, чесъна, чилито, една чаена лъжичка сол и сиропа от агаве и се оставят настрана за час.
- 3
Лаймът се измива с гореща вода и се подсушава. Настъргва се 1 с.л. от кората на ситно и се изстисква от сока. Семената на нара се отстраняват внимателно. Смесват се със супена лъжица маслиново масло, подправят се със сол, 1 ч.л. сок от лайм и 1 ч.л. от настърганата кора. Фалафелите се приготвят спрямо инструкциите на опаковката.
- 4
Зелевата салата се отцежда и се овкусява с останалия сок и настърганата кора от лайм, горчица, маслиново масло, сол и черен пипер. Така приготвената зимна салата се разпределя в 4 чинии и се сервира с фалафели, йогурт, като се поръсва с нар.