Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Итънска бъркотия

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

800 гр ягоди
2 с.л. захар

за целувките (меренга):

4 големи белтъка
115 г кристална захар
115 г пудра захар
1 щипка сол

за соса:

3 жълтъка
захар
200 г краве масло
2 с.л. сироп от нар

Приготвяне

    1

Белтъците за целувките се разбиват на пяна с щипка сол, с помощта на миксер. Постепенно се добавя кристалната захар.

    2

Пудрата захар се пресява и се добавя на три части, като се разбърква внимателно с шпатула (това се прави, за да не загубят белтъците обема си). Сместа се прехвърля в пош и се оформят целувки в тава, върху хартия за печене. Сушат се в загрята на 100°С фурна, с вентилатор, за 1 час и 30 минути.

    3

Жълтъците за соса се разбиват със захарта на водна баня, с миксер, докато побелеят. Постепенно се добавя маслото, размекнато на стайна температура и нарязано на кубчета.

    4

След като се усвои цялото масло, се овкусява със сиропа от нар.

    5

Ягодите се почистват и се разрязват наполовина. Поръсват се със захарта и се разбъркват.

    6

В чаша се сипва от соса и отгоре се слагат част от ягодите. Поръсва се с натрошени целувки.