Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кавърма в омлет

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г обезкостено свинско месо
5 с. л. олио
8-10 глави лук
3 печени чушки
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус

за омлетите:

6 яйца
1 щипка сол
олио за пържене

за украсата:

3-4 стръка магданоз
1 краставица
2 домата

Приготвяне

    1

Месото се нарязва на средно големи кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва около 3 минути в сгорещеното олио.

    2

Лукът се нарязва на едро и се прибавя в тенджерата с месото. Задушава се на тих огън 10-15 минути.

    3

Добавят се нарязаните чушки, поръсва се с червения пипер, посолява се и се налива 1 ч. ч. гореща вода. Щом кипне, се задушава 30 минути, докато остане на мазнина. Подправя се с чубрицата и се задушава още 2-3 минути.

    4

Яйцата се разбиват със солта. В сгорещено олио се сипва по един черпак от сместа и се изпичат 6 омлета, които се подреждат в чиния един върху друг.

    5

Всяка порция се приготвя, като на дъното на гювече се поставя по един омлет така, че да покрие и стените му. Сипва се от кавърмата, захлупва се с краищата на омлета, обръща се върху порционна чиния и се сервира, като се украсява с магданоз, резени краставица и домати.