Кавърма в омлет
Продукти (4 порции)
500 г | обезкостено свинско месо |
5 с. л. | олио |
8-10 глави | лук |
3 | печени чушки |
1 ч. л. | червен пипер |
1 ч. л. | чубрица |
сол и черен пипер на вкус |
за омлетите:
6 | яйца |
1 щипка | сол |
олио за пържене |
за украсата:
3-4 стръка | магданоз |
1 | краставица |
2 | домата |
Приготвяне
- 1
Месото се нарязва на средно големи кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва около 3 минути в сгорещеното олио.
- 2
Лукът се нарязва на едро и се прибавя в тенджерата с месото. Задушава се на тих огън 10-15 минути.
- 3
Добавят се нарязаните чушки, поръсва се с червения пипер, посолява се и се налива 1 ч. ч. гореща вода. Щом кипне, се задушава 30 минути, докато остане на мазнина. Подправя се с чубрицата и се задушава още 2-3 минути.
- 4
Яйцата се разбиват със солта. В сгорещено олио се сипва по един черпак от сместа и се изпичат 6 омлета, които се подреждат в чиния един върху друг.
- 5
Всяка порция се приготвя, като на дъното на гювече се поставя по един омлет така, че да покрие и стените му. Сипва се от кавърмата, захлупва се с краищата на омлета, обръща се върху порционна чиния и се сервира, като се украсява с магданоз, резени краставица и домати.