kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Кайгана (Магданозени кюфтета по арменски)
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
4 връзки | магданоз |
3 | яйца |
100 г | настъргано сирене |
1 скилидка | чесън |
1 с. л. | брашно |
бял пипер на вкус | |
мазнина за пържене |
за соса:
1 кофичка | кисело мляко |
1 /2 връзка | копър |
2-3 скилидки | чесън |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Магданозът се нарязва на ситно в купа и последователно се прибавят яйцата. Разбърква се и се подправя с бял пипер, чесъна, нарязан на ситно и сиренето. Всичко се разбърква добре.
- 2
Прибавя се брашното и се бърка до получаването на еднородна смес, която се оформя на плоско кюфте и се пече на умерен огън от двете страни в тиган с незалепващо покритие.
- 3
Гарнира се със сос от киселото мляко, смесено с нарязаните на ситно копър и чесън и овкусено със сол.