kaufland.bg/recepti
Карамелизирани ябълки с орехи и калвадос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 Порция)
2 | ябълки сорт „Фуджи“ |
100 мл | подсладено кондензирано мляко |
100 мл | калвадос |
60 г | чаени бисквити |
50 г | сушени череши |
40 г | орехови ядки |
40 г | краве маслo |
4 топки | сладолед (по избор) |
1 щипка | сух джинджифил |
Приготвяне
- 1
Сушените череши се накисват в калвадоса.
- 2
Ябълките се обелват, почистват се и се нарязват на едри кубчета. Готвят се в разтопеното масло около 5 минути, докато станат златисти.
- 3
Прибавят се черешите с калвадоса и се фламбира.
- 4
Когато спре да гори, се добавя кондензираното мляко, разбърква се и когато ябълките леко се карамелизират, котлонът се изключва.
- 5
Бисквитите и орехите се накълцват, запичат се на сух тиган и се овкусява с джинджифила.
- 6
Ябълките се сервират върху сладолед, поръсени с ореховата смес.