kaufland.bg/recepti
Картофи на фурна с извара
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 големи | картофа |
4 с.л. | маслиново масло |
сол | |
250 г | бекон |
2 | ябълки |
1 /2 връзка | сибирски лук |
4 стръка | магданоз |
400 г | извара |
черен пипер | |
балсамов оцет |
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява предварително на 200 °C (вентилатор: 175 °C). Картофите се измиват добре, изцеждат се, смесват се с маслиново масло и сол в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се около 40-50 мин.
- 2
Беконът се нарязва на ивици. Ябълките се измиват и нарязват на парчета. Беконът се запича на тиган без мазнина, докато стане хрупкав. Прибавят се парченцата ябълка и се запичат за около 2 мин.
- 3
Подправките се измиват и изцеждат. Магданозът се нарязва на едро, а лукът на дребно. Подправките се смесват с изварата и се подправя със сол и черен пипер.
- 4
Картофите се подреждат в чинии и се гарнират с изварата с подправки и сместа от бекон и ябълки.