kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Кашкавал пане по сицилиански
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | кашкавал |
2 | яйца |
2 ч. ч. | грис |
брашно за овалване | |
1 /2 ч. л. | босилек |
1 ч. л. | мащерка |
1 /4 ч. л. | червен пипер |
гранулиран чесън и черен пипер на вкус | |
1 /4 ч. ч. | олио за пържене |
Приготвяне
- 1
Грисът се разбърква с подправките, а яйцата се разбиват добре.
- 2
Охладеният кашкавал се нарязва на филийки. Всяка филийка се потапя първо в леденостудена вода, след това се овалва в брашно, като се изтръсква, за да не загаря при пържене, потапя се в разбитите яйца, овалва се в подправения грис и се пържи в силно загрятото олио. Олиото трябва да достига до половината на потопените в него парчета кашкавал.
- 3
Панираният кашкавал се изважда върху чиния, покрита със салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина, и се сервира топъл.
- 4
Може да нарежете филийките кашкавал на ивички с големината на един пръст. Така ще получите чудесни панирани „пръстчета”.