Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Вашият Kaufland филиал

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Кокосово мляко с ориз и череши

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За млякото с ориз:

400 мл кокосово мляко
100 мл вода
2 ч.л. захар
1 /2 опаковка ванилова захар
1 щипка сол
125 г ориз
1 с.л. готварска сметана
1 лайм

За черешовото сладко:

200 г череши (без костилки)
150 мл сок от череши
1 с.л. царевично нишесте

Допълнителни продукти:

25 г филирани бадеми
25 г кокосов чипс

Съвет

  • Ако се използват пресни череши, първо се почистват от костилките и се сваряват за 5 минути в черешовия сок, за да омекнат. След това се добавя царевичното нишесте.


Приготвяне

    1

За млякото с ориз: кипват се кокосовото мляко с водата, захарта, ваниловата захар и солта, добавя се оризът и се оставя да къкри на слаб до среден огън за около 20 мин., като се разбърква от време на време. Котлонът се изключва, но тенджерата се оставя на котлона за още 5-10 мин. Добавя се маслото. Лаймът се измива с гореща вода и се кората се настъргва в ориза.

    2

За сладкото: Черешите и сокът се изсипват в тенджера и се сваряват. Нишестето се разбърква добре с малко вода и се добавя към черешите, като се бърка, докато се сгъсти. Може да се сервира както студено, така и топло.

    3

Бадемите се изпичат до златисто в тиган. Млякото с ориз и сладкото от череши се поръсват с бадеми и кокосов чипс преди да се сервират.


Видеорецепта