Коледни звездички с уиски
Продукти (15 парчета)
100 г | смлени бадеми |
200 г | брашно |
100 г | пудра захар |
125 г | масло |
2 | жълтъка |
За глазурата:
100 г | пудра захар |
10-20 мл | уиски |
Освен това:
бяла декорация за сладкиши | |
сребриста панделка |
Приготвяне
- 1
Бадемите, брашното, пудрата захар, маслото и жълтъците се месят до получаване на гладко тесто, след което то се увива във фолио и се оставя да се охлади за около 30 минути в хладилник.
- 2
Тестото се разточва и се изрязва в 3 различни размера за общо 15 бр. звезди. Звездите се изрязват и се поставят върху хартия за печене в тава и се пекат в предварително загрята фурна до златистокафяво около 10-12 минути на 160° C.
- 3
Изпечените сладки се оставят да изстинат върху телена поставка. Пудрата захар и уискито се разбъркват до получаване на гладка смес, с която се намазват звездичките с различни големини и се залепват една за друга. Сладките се поръсват с украса по избор и се оставят да изсъхнат, след което се сервират.