Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Без глутен

Конопени хлебчета с мащерка

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 кубче мая
1 /2 ч.л. захар
90 г конопено брашно
40 г ленено брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 клонче мащерка
150 г крема сирене
4 яйца
1 /2 ч.л. сол
натрошени зърна кориандър

Съвет

  • Без глутен

    При купуването на необходимите продукти избирайте такива без глутен.


Приготвяне

    1

Маята се натрошава и се разбърква със захарта, и 50 милилитра топла вода.

    2

Конопеното и лененото брашно се смесват с бакпулвера. Мащерката се измива, отцежда и нарязва на ситно.

    3

Крема сиренето, яйцата и солта се размесват добре. Към тях се прибавят шупналата мая, сместа от брашна и мащерката. Замесва се тесто, което се дели на шест равни части и от него се оформят хлебчета.

    4

Хлебчетата се поръсват с малко конопено брашно и кориандър и се оставят покрити за 40 минути на топло място.

    5

Фурната се загрява на 200° C горно/долно печене (180° C при фурна с вентилатор). Хлебчетата се пекат на средното ниво на фурната за около 20 минути.