Кордон Бльо
Продукти (2 порции)
400 г (2 филета) | пилешко филе |
4 | яйца |
1 /2 ч.ч. | брашно |
1 /2 ч.ч. | царевично брашно |
4 | филии бял хляб, смлени на трохи |
2 слайса | пражка шунка |
2 слайса | сирене Ементал |
сол и черен пипер на вкус | |
олио за пържене |
Приготвяне
- 1
В купа се разбиват яйцата. В друга купа се смесват двата вида брашно.
- 2
В тиган се налива олиото и се оставя да се сгорещява на слаб огън.
- 3
По средата на пилешкото филе се прави разрез, след което филето се разтваря като пеперуда, завива се във фолио и с помощта на дървен чук се изтънява. Овкусява се със сол и пипер.
- 4
Върху овкусеното месо се слага парче шунка и парче Ементал, навива се на руло с помощта на фолиото и се притиска добре, за да не се разтече сиренето при пърженето.
- 5
Готовите рула се панират в брашно, потапят се в яйцата, и накрая се овалват добре в хлебните трохи.
- 6
Рулата Кордон Бльо се пържат в сгорещеното олио, вадят се върху хартия, за да попие излишната мазнина и се сервират.