Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
Без лактоза

Корейско пържено пиле

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

600 г пилешко филе
1 с.л. ябълков сок
1.5 ч.л. сол
0.5 ч.л. черен пипер
2 ч.л. смлян джинджифил
11 с.л. кафява захар
2 с.л. нишесте
1 скилидка чесън
5 с.л. кетчуп
2 с.л. мед
2 с.л. соев сос
2 с.л. фъстъци (осолени)
олио за пържене

Съвет

  • Без лактоза

    При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.


Приготвяне

    1

Ябълковият сок, солта, черният пипер и джинджифилът се смесват в купа. Пилето, нарязано на кубчета, се поставя в купата и се оставя да се маринова за около 30 минути.

    2

След като се извади от маринатата, се овалва в нишестето, докато то полепне по цялата повърхност. Олиото се загрява в голям тиган, месото се запържва на висока температура за около 6 минути, докато стане хрупкаво. Вади се и се отцежда върху кухненска хартия.

    3

Чесънът се нарязва на ситно и се поставя в малка купа. Смесва се с кетчупа, меда, захарта, соевия сос и сусамовото масло. Сместа се загрява в тиган и се оставя да къкри около 1-2 минути, като се разбърква. Сваля се от котлона и пърженото пиле се разбърква със соса.

    4

Поръсва се със смлени фъстъци и се сервира.