Крокодилско филе
Продукти (2 порции)
250 г | филе от крокодил |
2 с.л. | брашно |
1 с.л. | царевично нишесте |
1 | яйце |
2 с.л. | соев сос |
1 с.л. | балсамов оцет |
1 с.л. | сусамово олио |
2 ч.л. | чили |
2 скилидки | чесън |
1 /2 глава | червен лук |
1 | зелена чушка |
1 | червена чушка |
50 мл | вода |
сол | |
черен пипер | |
захар | |
джинджифил |
Приготвяне
- 1
Филето от крокодил се поставя в голяма купа заедно с брашното, едно яйце, 1 с.л. соев сос, 1 ч.л. настърган джинджифил, една скилидка смачкан чесън, 1 с.л. балсамов оцет, 1 ч.л. чили, сол и черен пипер. Разбърква се добре. След това месото се панира в силно загрят тиган с олио. Обръща се от всяка страна, за да се сготви равномерно.
- 2
В загрят тиган с малко сусамово масло се добавя 1 ч.л. настърган джинджифил, една скилидка смачкан чесън и 1 ч.л. чили. Разбърква се и се добавят нарязаните ½ глава червен лук, зелена чушка и червена чушка. Разбърква се отново и се готви 3-4 минути, докато зеленчуците омекнат.
- 3
Добавя се панираното крокодилско филе. Разбърква се и се добавя 1 с.л. соев сос, щипка сол, щипка захар и 50 мл вода. Разбърква се добре и се готви 3-4 минути. Добавя се 1 с.л. царевично нишесте и се разбърква. Готви се още няколко минути до пълна готовност на зеленчуците.