kaufland.bg/recepti
Кростини с череши и рикота
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (20 парчета)
300 г | череши |
2 с.л. | захар |
10 г | ванилова захар |
1 | багета |
200 г | сирене Рикота |
50 г | шамфъстък (ситно нарязан) |
маслиново масло |
Приготвяне
- 1
Черешите се почистват от костилките, поръсват се с двата вида захар и се оставят така за около 30 минути.
- 2
Багетата се реже на филийки, които се намазват с маслиново масло и се пекат 8 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
- 3
Всяка филийка се маже с рикота, а отгоре се подреждат черешите. Поръсват се с накълцан шамфъстък.
- 4
Запичат се за пет минути и се поднасят.