kaufland.bg/recepti
Кюфтенца от кайма с пикантни картофки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 Порция)
300 г | кайма |
1 /2 глава | лук |
1 с. л. | брашно (за овалване) |
3 стръка | магданоз |
350 г | пикантни картофки |
мащерка за украса | |
сол, черен пипер и кимион на вкус | |
олио за намазняване и пържене |
Приготвяне
- 1
Каймата се омесва с наситнените лук и магданоз, и се овкусява с кимион, сол и черен пипер. Оформят се кюфтенца, които се овалват в брашното, сплескват се леко и се пържат в загрято олио.
- 2
Кюфтенцата се оставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
- 3
Картофките се слагат в намазнен съд и се пекат 8–10 минути в загрята на 200 градуса фурна, докато получат златиста коричка. Кюфтенцата се поднасят с картофките и се украсяват с мащерка.