kaufland.bg/recepti
Кюфтета Брей! по кьонигсбергски
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
800 г | Брей! кюфтета "Стара планина" от свинско и говеждо месо |
200 г | заквасена сметана |
40 г | краве маслo |
40 г | брашно |
1 и 1/2 л | телешки бульон |
250 мл | сухо бяло вино |
1 глава | лук |
1 | дафинов лист |
2 ч.л. | каперси |
1 /2 ч.л. | черен пипер на зърна |
сол и черен пипер на вкус | |
800 г | сварени картофи |
Приготвяне
- 1
Бульонът се загрява и в него се слагат главата лук, нарязана на кубчета, дафиновият лист, сол и зърната черен пипер. Щом кипне, силата на огъня се намалява.
- 2
В къкрещата течност се пускат кюфтетата, като водата не трябва да кипи, защото кюфтетата може да се разпаднат. Варят се около 10 минути и се изваждат, а бульонът се прецежда.
- 3
Брашното за соса се запържва в маслото, до златисто. Добавят се накълцаните каперси, наливат се виното и 500 мл от бульона.
- 4
Посолява се и се готви, докато се сгъсти. След това се прибавят сметаната и 1–2 с. л. лимонов сок.
- 5
Кюфтетата се поднасят в дълбоки чинии, залети със соса и гарнирани със сварени картофи.