Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лаврак с пикантна коричка

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

около 1-1,2 кг лаврак
200 г стар хляб
150 г чоризо
30 г пармезан
60 мл маслиново масло
1 скилидка чесън
4 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Лавракът се почиства и филетира. Кожата се маха от филетата, които се почистват и от костите, след което се овкусяват със сол и черен пипер.

    2

Хлябът, нарязаното чоризо, чесънът и настърганият пармезан се смилат в блендер. Прибавят се магданозът, лимоновият сок, листенцата мащерка и половината маслиново масло, и отново се блендира.

    3

Филетата се подреждат в тава, намазана с останалото маслиново масло. Всяко парче се покрива с пикантните трохи, без да се притискат.

    4

Лавракът се пече 8–10 минути в предварително загрята на 220° C фурна с вентилатор, изважда се и се сервира.