kaufland.bg/recepti
Лаврак с пикантна коричка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
около 1-1,2 кг | лаврак |
200 г | стар хляб |
150 г | чоризо |
30 г | пармезан |
60 мл | маслиново масло |
1 скилидка | чесън |
4 стръка | магданоз |
2 стръка | мащерка |
1 с.л. | лимонов сок |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Лавракът се почиства и филетира. Кожата се маха от филетата, които се почистват и от костите, след което се овкусяват със сол и черен пипер.
- 2
Хлябът, нарязаното чоризо, чесънът и настърганият пармезан се смилат в блендер. Прибавят се магданозът, лимоновият сок, листенцата мащерка и половината маслиново масло, и отново се блендира.
- 3
Филетата се подреждат в тава, намазана с останалото маслиново масло. Всяко парче се покрива с пикантните трохи, без да се притискат.
- 4
Лавракът се пече 8–10 минути в предварително загрята на 220° C фурна с вентилатор, изважда се и се сервира.