Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лазаня Болонезе

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 пакет замразени кори за лазаня
200 г кашкавал
зехтин за намазване

за плънката:

500 г телешка кайма
1 /2 буркан стерилизирани домати
1 ч.ч. бяло вино
1 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък суха целина
1 ч. л. босилек
1 ч. л. риган
1 щипка захар
5 с. л. зехтин
сол на вкус

за соса Бешамел:

500 г прясно мляко
50 г краве масло
2 с. л. брашно
индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Корите за лазаня се сваряват според упътването на опаковката. Лукът и чесънът за плънката се нарязват на ситно и се запържват за 1-2 минути в сгорещения зехтин. Прибавя се морковът, нарязан на кубчета, посолява се и се задушава под капак. Когато зеленчуците леко омекнат, се разреждат с бялото вино и сместа се вари, докато се изпари на половина.

    2

Прибавят се доматите и ястието се подправя с целината, босилека, ригана и захарта. Когато се сгъсти, се слага каймата, като се намачква, докато стане на гранули. Ако е необходимо, се добавя сол.

    3

Брашното се запържва в разтопеното масло за не повече от минута. Постепенно се налива студеното прясно мляко и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче, като непрекъснато се разбърква. Когато кипне, се вари 4-5 минути, докато леко се сгъсти.

    4

На дъното на правоъгълна дълбока тава се сипват малко зехтин и част от соса Бешамел. Поставя се ред кори, а отгоре равномерно се разпределя част от плънката и се поръсва с настърган кашкавал. След това се слага втори ред кори, бешамелов сос, плънка и кашкавал. Последният ред кори се поръсва обилно с кашкавал. Лазанята се пече около 30 минути в умерено заг ята до 180°С фурна.