kaufland.bg/recepti
Ледено гаспачо с водка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (20 чаши)
1 | краставица |
2 | червени чушки |
2 | големи домата |
500 г | чери домати |
2 скилидки | чесън |
50 мл | водка |
50 мл | бял винен оцет |
1 щипка | захар |
лют сос на вкус | |
сос „Уорчестър” на вкус | |
сол на вкус |
Съвет
-
По желание в шота се слага чери домат.
Приготвяне
- 1
Доматите и почистените от семките чушки се нарязват на едро.
- 2
Чери доматите се разполовяват. Краставицата се бели и се реже на едро.
- 3
Двата вида домати, чушките, краставицата, водката, оцетът, захарта, сосът „Уорчестър”, чесънът, лютият сос и сол на вкус се пюрират.
- 4
Сместа се изсипва в цедка с марля и се оставя за една нощ в хладилник, за да се отцеди течността.
- 5
Бистрото гаспачо се сервира в шотове.