kaufland.bg/recepti
Лесен пай с пиле
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
400 г | пилешко филе |
750 г | обелени картофи |
330 г | сладка царевица от консерва |
1 глава | лук |
6 с. л. | готварска сметана |
150 мл | пилешки бульон |
5 стръка | магданоз |
1 с. л. | олио |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Лукът се нарязва на ситно, а пилешкото филе – на кубчета. Запържват се в олиото. Налива се бульонът и се оставя да къкри до сваряване на месото.
- 2
Добавят се царевицата, ситно нарязаният магданоз и 3. с. л. от сметаната и се разбърква. Посолява се и съдът се сваля от огъня.
- 3
Картофите се сваряват на пара и се намачкват на пюре заедно с останалата сметана и малко сол.
- 4
Пилето се слага в тава за печене и отгоре се разпределя картофеното пюре. Пече се в предварително загрята на 200 г фурна, до зачервяване.