kaufland.bg/recepti
Лесна паста със скариди
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
50 г | масло |
2 скилидки | чесън |
300 г | бланширани скариди |
сокът от 1/2 лимон | |
250 мл | готварска сметана |
паста Пенне ригате | |
магданоз | |
сол | |
черен пипер | |
лют пипер по желание |
Приготвяне
- 1
Пастата се сварява според указанията на опаковката. В загрят тиган, на средна температура, се добавя маслото и наситненият чесън. Всичко се разбърква добре.
- 2
Добавят се бланшираните скариди. Разбърква се отново и се готви 2-3 минути, след което се овкусява със сол, черен пипер и, по желание, лют пипер.
- 3
Добавя се лимоновият сок. Готви се още 1-2 минути и се добавя готварската сметана. Всичко се разбърква. След като сосът започне да ври, се добавят магданозът и сварената паста. Разбърква се добре, за да се покрие пастата със соса, сваля се от котлона и се сервира.