Лешникова торта
Продукти (12 парчета)
9 | яйца |
300 г | захар |
4 с. л. | брашно |
200 г | лешници |
400 г | сладко от малини |
100 мл | гренадин |
150 г | сладкарска сметана |
100 г | заквасена сметана |
100 г | коктейлни череши |
Приготвяне
- 1
Белтъците и жълтъците на яйцата се разделят. Жълтъците се разбиват със захарта, докато побелеят.
- 2
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към жълтъците, като се разбърква с шпатула. Прибавят се половината от натрошените лешници, разбърква се и се слага брашното.
- 3
Сместа се разделя на две равни части, в две форми за печене, върху хартия. Блатовете се пекат в загрята на 160°С фурна, с вентилатор, за 20 минути.
- 4
Сладкарската сметана се разбива с миксер на пяна. Прибавя се заквасената и се разбърква.
- 5
Готовите блатове се оставят да се охладят, сиропират се с гренадин и се намазват с малиновото сладко.
- 6
Слагат се един върху другр и се намазват с разбитата сметана. Украсява се с останалите лешници и коктейлни череши.