Лингуини с аспержи и песто с кашу
Продукти (2 порции)
400 г | зелени аспержи |
30 г | кашу |
2 глави | шалот |
1 /2 връзка | босилек |
50 г | бейби спанак |
200 г | лингуини K-Favourites |
2 с.л. | чесново олио |
30 мл | маслиново масло |
40 г | пармезан |
1 | лимон |
сол | |
черен пипер |
Съвет
-
Ястието може да се консумира и студено – като салата.
Приготвяне
- 1
Аспержите се обелват и почистват. Поставят се в предварително подсолена вряща вода за около 3 минути, след което се отцеждат и изплакват със студена вода.
- 2
Ядките кашу се накълцват на ситно и се запичат в тиган до златисто кафяво.
- 3
Шалотът се обелва и нарязва на филийки. Лимонът се измива в гореща вода, подсушава се, кората му се настъргва, а сокът изцежда. Листата босилек и спанак се измиват, и подсушават.
- 4
Лингуините се варят в подсолена вода, според указанията на опаковката, след което се отцеждат.
- 5
В дълбок съд се пасират 50 грама аспержи, босилекът, няколко листа спанак, две трети от ядките кашу, чесновото олио и 20 милилитра маслиново масло. Прибавя се пармезанът и се овкусява със сол.
- 6
Останалите аспержи се нарязват на парчета и се задушават с шалота в останалото маслиново масло.
- 7
Останалият спанак се прибавя към лингуините, които се разбъркват с пестото. Овкусява се със сол, черен пипер, сок и кора от лимон, и пастата се сервира, поръсена с останалите ядки кашу.