Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Мариновани пилешки и свински шишчета със зеленчуци

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 парчета)

за 10 шишчета от свинско месо:

4 вратни пържоли (без кост)
1 червена чушка
1 жълта чушка
1 глава лук

за 10 пилешки шишчета:

500 г пилешки гърди
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 глава червен лук
10 пресни дребни печурки

за маринатата (за 500 г месо):

8 с. л. зехтин
1 /2 ч. л. кимион
1 /2 ч. л. червен пипер
100 мл бяло вино
1 скилидка счукан чесън
7-8 стръка магданоз
4 с. л. соев сос
2 с. л. настърган лук

Приготвяне

    1

Всички продукти за маринатата се смесват в купа и се разбиват с тел, до хомогенизиране.

    2

Пилешкото и свинското месо се реже на кубчета, които се слагат в маринатата и се оставят да престоят така 30 минути, а най-добре – 12–24 часа.

    3

Зеленчуците се режат на парчета, с размери, по-малки от кубчетата месо, защото иначе изгарят, а месото остава недоизпечено. Между кубчетата мариновано месо се нанизват зеленчуци и шишчетата се пекат около 15 минути от всички страни, като по време на печене се мажат с марината.