kaufland.bg/recepti
Мини кренвиршки със зелева салата
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
1 глава | лук |
2 ч.л. | растителна мазнина |
1 /2 опаковка | многолистно тесто (около 140 г) |
3 | кренвирша |
6 шайби | кашкавал |
1 с.л. | мляко |
1 | малък морков |
100 г | алабаш |
100 г | зеле |
1 стрък | пресен лук |
1-2 ч.л. | лимонов сок |
1 ч.л. | мед |
сол | |
пипер |
Приготвяне
- 1
Лукът се обелва и нарязва на тънки шайби, след което се овкусява със сол и пипер и се запържва до златисто в 1 ч.л. мазнина. Многолистното тесто се развива и разделя на 6 части.
- 2
Кренвиршите се разрязват на две. Всяко парче се покрива с кашкавал и се увива внимателно в тестото, след което всичко се поставя в покрита с хартия за печене тава и се напръсква с прясно мляко. Пече се 15-25 минути в предварително загрята на 200°C фурна.
- 3
Морковът и алабашът се обелват, зелето и лукът се почистват, измиват и всичко се нарязва на едро. Зеленчуците се запържват в останалата мазнина, като към тях се прибавят лимоновият сок и медът. Овкусява се със сол и пипер.