Морска треска на тиган с цикория и резене
Продукти (2 порции)
400 г | филе от морска треска |
1 глава | резене |
3 глави | цикория |
150 г | краве маслo |
50 мл | бяло вино |
1 /4 връзка | кориандър |
сол | |
черен пипер |
Съвет
-
Кориандърът може да бъде заменен с магданоз.
Приготвяне
- 1
Филето от треска се измива, подсушава, филетира и разделя на порции. Резенето се измива, подсушава и нарязва на полумесеци. Цикорията се измива, подсушава и разрязва на четири по дължина.
- 2
Половината от маслото се разтопява в голяма тенджера и в нея се задушават резенето и цикорията. Прибавя се бялото вино и се овкусява със сол и черен пипер. Ври около 10 минути под капак.
- 3
Междувременно останалото краве масло се препържва до карамелено в тенджера. Оставя се да изстине и се прецежда през фино сито. Маслото се загрява повторно в тиган и рибата се запържва за около 5 минути.
- 4
Листата на кориандъра се измиват и подсушават. Рибата се подрежда върху резенето и цикорията. Гарнира се с листата кориандър.