kaufland.bg/recepti
Овчарски пай
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
500 г | прясно мляно месо, телешко Шеф месар |
1 | глава лук |
2 бр. | скилидки чесън |
1 | морков Брей! |
6 бр. | картофа |
150 г | сирене от краве мляко „Брей!“ |
3 бр. | домата от консерва |
1 с.л. | доматена паста |
2 бр. | яйца |
50 г | масло |
1 | дафинов лист |
кимион, чубрица и сол на вкус | |
маслиново масло K-Classic |
Приготвяне
- 1
Каймата и подправките се запържват в тиган.След това се добавят ситно нарязаните лук, чесън и морков. Готвят се до омекване на зеленчуците.
- 2
После се добавя доматената паста и се готви още 5-6 минути.Картофите се сваряват и обелват. От тях се прави пюре, към което се добавя маслото, жълтъците от яйцата, ситно настърганото сирене и се разбъркват, докато всичко се омеси добре.
- 3
В тава се изсипва сместа с каймата, върху нея сместа с картофите, заглаждат се и се пекат на 180⁰С за около 30 минути.