Омлет със зеленчуци
Продукти (2 порции)
1 /2 глава | червен лук |
1 скилидка | чесън |
1 /2 | червена чушка |
1 /2 | патладжан |
1 /2 | тиквичка |
сол | |
черен пипер | |
60 мл | слънчогледово олио |
1 /4 връзка | сибирски лук |
4 | яйца |
4 с.л. | прясно мляко |
50 г | сирене гауда |
Приготвяне
- 1
Лукът и чесънът се обелват и нарязват на дребно. Чушката, патладжанът и тиквичката се измиват и подсушават. Семките от чушката се почистват и след това тя се нарязва на фини ленти. Патладжанът и тиквичката се нарязват на кубчета с размер приблизително 2 x 2 см.
- 2
Две трети от олиото се загрява в тиган на най-силен огън и се прибавят патладжанът и тиквичката. Чушката, лукът и чесънът се добавят, и се задушават леко. Овкусява се със сол и черен пипер и се отстранява от огъня.
- 3
Сибирският лук се измива, подсушава и нарязва на дребно. Яйцата се разбиват в купа, заедно с млякото и лука. Овкусява се със сол. Останалото олио се загрява на средна температура в друг тиган. Добавят се в тигана по 2 разбити яйца за всяка порция, оставят се да се запържат за кратко, добавят се зеленчуците от едната страна на яйцата и се поръсва с гауда. Тиганът се затваря с капак и се оставя за около 2 минути.