Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пад Тай с тофу и скариди

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

250 г оризови спагети
8 скариди
3 стръка пресен лук
100 г соеви кълнове
3 с.л. слънчогледово олио
100 г тофу на кубчета
2 с.л. самбал олек
4 яйца
3 с.л. сос от тамаринд
1 с.л. палмова захар
2 с.л. печени белени фъстъци
1 лайм

Съвет

  • За още по интензивен вкус на ястието към него може да се прибави малко джинджифил.


Приготвяне

    1

Оризовите спагети се приготвят съгласно упътването на опаковката, прецеждат се и се оставят настрана. Скаридите се измиват и подсушават. Пресният лук се измива, подсушава и нарязва на ивици. Соевите кълнове се измиват и подсушават.

    2

Олиото се загрява в уок тиган и в него за около 2 минути се запържват скаридите, сиренето тофу и двете лъжици самбал олек. Прибавят се оризовите спагети и се разбърква добре.

    3

Цялата смес се разбърква още веднъж и се събира в едната половина на тигана. В другата се счупват яйцата и постепенно се забъркват с останалите продукти вътре. Добавя се сосът от тамаринд, палмовата захар, пресният лук, фъстъците и соевите кълнове. Оставя се да къкри за около минута. Овкусява се със сок от лайм.


Видеорецепта