Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Пай Паскуалина

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 порции)

6 точени кори
400 г сирене Рикота
200 г спанак
100 г сирене Пекорино
100 г краве маслo
2 връзки пресен лук
1 връзка киселец
6 жълтъка
2 яйца
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • Ако е необходимо, притиснете запържените спанак, лук и киселец в цедка, за да се отцеди излишната вода и да не оводни плънката.


Приготвяне

    1

Спанакът, пресният лук и киселецът се измиват, почистват се и се накълцват. След това се запържват в около 40 г сгорещено масло, докато омекнат. Охлаждат се леко.

    2

Пекориното се настъргва и смесва с рикотата и 2 яйца. Сместа се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче. Прибавят се спанакът, киселецът и лукът и се разбърква.

    3

Останалото масло се разтопява. Точените кори се мажат с разтопено масло. Подреждат се три по три една върху друга и се оформя кръст.

    4

Слагат се в кръгла форма за пай, като краищата им трябва да стърчат навън. Плънката се изсипва върху корите. В нея се правят 6 гнезда. Във всяко се слага по един жълтък.

    5

Стърчащите краища на корите се прегъват навътре и се мажат с масло.

    6

Паят се пече в загрята на 180 °С фурна, с вентилатор, до готовност – около 40 минути.