Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Паприковани ребърца с кисело зеле

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 и 1/2 кг свински ребра
1 кг кисело зеле
500 мл бира
30 г свинска мас
2 стръка праз
3 дафинови листа
2 с. л. червен пипер
1 ч. л. чесън на прах
1 /2 ч. л. смлян джинджифил
1 /2 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
бял пипер и чубрица на вкус

Приготвяне

    1

Свинските ребра се нарязват на парчета. В купа се смесват 300 мл бира, 1 с. л. червен пипер, 2 стрити дафинови листа, чесънът, кимионът, джинджифилът, солта, бял пипер и чубрица.

    2

Месото се накисва в маринатата и се оставя за 2 часа.

    3

Празът се нарязва на едро и се задушава в загрятата в тенджера свинска мас. Добавят се нарязаното на лентички зеле и останалият червен пипер.

    4

Маринованото месо се поставя в глинен гювеч и се покрива със задушеното зеле.

    5

Долива се остатъкът от бирата, поръсва се със стрития дафинов лист и се покрива с фолио.

    6

Ястието се пече 30 минути във фурна на 220°С. След това температурата се намалява на 180°С и се пече още 2 часа.