Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Патешки гърди с тиква

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (1 порция)

200-250 г патешки гърди
200 г тиква
20 г краве масло
20 мл зехтин
2 клонки пресен розмарин
30 г обелени тиквени семки
20 мл оцет балсамико
50 г мед
5 г чесън
сол, черен пипер и червено вино на вкус

Приготвяне

    1

Патешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер, запечатват се от двете страни в силно сгорещен тиган и се поставят в тава. Сипва се вино, слага се розмаринът и месото се пече 7-8 минути в умерена фурна.

    2

Тиквата се реже на кубчета и се запържва с чесъна в зехтина. Прибавят се семките и се овкусява със сол.

    3

В подходящ съд се загряват балсамикото, медът и сосът от патешките гърди. Когато се сгъсти, се дръпва от огъня и се прибавя маслото, като се бърка непрекъснато.

    4

Опечените патешки гърди се оставят 2-3 минути леко да се охладят и след това се нарязват на шайби.

    5

Подреждат се в чинията и се сервират с тиквата и соса.