kaufland.bg/recepti
Патешки гърди с тиква
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 порция)
200-250 г | патешки гърди |
200 г | тиква |
20 г | краве масло |
20 мл | зехтин |
2 клонки | пресен розмарин |
30 г | обелени тиквени семки |
20 мл | оцет балсамико |
50 г | мед |
5 г | чесън |
сол, черен пипер и червено вино на вкус |
Приготвяне
- 1
Патешките гърди се овкусяват със сол и черен пипер, запечатват се от двете страни в силно сгорещен тиган и се поставят в тава. Сипва се вино, слага се розмаринът и месото се пече 7-8 минути в умерена фурна.
- 2
Тиквата се реже на кубчета и се запържва с чесъна в зехтина. Прибавят се семките и се овкусява със сол.
- 3
В подходящ съд се загряват балсамикото, медът и сосът от патешките гърди. Когато се сгъсти, се дръпва от огъня и се прибавя маслото, като се бърка непрекъснато.
- 4
Опечените патешки гърди се оставят 2-3 минути леко да се охладят и след това се нарязват на шайби.
- 5
Подреждат се в чинията и се сервират с тиквата и соса.