Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Патешко магре с 5 подправки и смокинов сос

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 бр. патешко магре с кожа
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за подправката:

1 ч.л. карамфил
1 /2 ч.л. канела
1 ч.л. смлян звезден анасон
1 ч.л. семена от фенел (копър)
1 ч.л. китайски пипер

за соса:

100 г сушени смокини
1 ч.ч. кафе еспресо
захар
мед
200 мл порто
1 с.л. краве масло

за гарнитурата:

1 връзка рукола
зехтин
2 с.л. балсамов оцет
сол на вкус

Приготвяне

    1

Смокините се разрязват на две и се накисват в горещото кафе.

    2

Патешкото филе се почиства и оформя. В кожата се правят прорези под формата на ромб.

    3

В касерола се сипват захарта и медът за соса и се загряват. След като захарта започне да се карамелизира, се добавя маслото. Когато се разтопи, се слагат смокините. Налива се портото и се оставя да къкри на слаб огън, докато се сгъсти и смокините омекнат.

    4

Всички продукти за подправката се смесват и се стриват.

    5

Месото се овкусява със сол, пипер и подправката.

    6

В тиган с дебело дъно, се загрява зехтин и в него се слага филето с кожата надолу. След като се запържи се обръща и от другата страна. Прехвърля се в тавичка с кожата нагоре и се пече в загрята на 180°С фурна, с вентилатор, за 8-10 минути.

    7

Месото се вади и се оставя да почине за малко, след това се нарязва на филии.

    8

Рукулата се измива, подсушава се и се накъсва. Овкусява се със зехтина, балсамовия оцет и сол.

    9

Месото се подрежда в чиния, отстрани се слага от рукулата и се полива със соса.