Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Патладжани с доматен сос по селски

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

750 г патладжани
брашно за паниране
олио за пържене и за намазняване на гювечетата
сол на вкус

за соса:

1 кг домати
200 г краве сирене
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 ч. ч. прясно мляко
2 стръка пресен лук
4 с. л. олио
3-4 с. л. наситнен магданоз
1 /2 ч. л. сол

Приготвяне

    1

Патладжаните се нарязват на филийки и се поръсват със сол. Оставят се около 30 минути, за да се отцеди горчивият сок. Изплакват се, подсушават се и се овалват в брашно. Запържват се в предварително загрято олио до златисто и се изваждат върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.

    2

Лукът се нарязва на едро и се запържва в предварително загрятото олио до златисто. След това се добавят нарязаните на дребно скилидки чесън и се пържат под капак.

    3

Доматите се нарязват на кубчета и се добавят при лука. Задушава се на тих огън под капак 20 минути, налива се свареното прясно мляко и се посолява.

    4

В предварително намазнени гювечета (ястието може да се приготви и в друг подходящ съд) се слагат по 1-2 с. л. от доматения сос, по 2 филийки патладжан, поръсва се с натрошено сирене и се покрива с патладжани. Слагат се по 2 с. л. сос, поръсва се с нарязания на ситно пресен лук, с натрошено сирене и наситнения магданоз.

    5

Пекат се около 30 минути под капак в предварително загрята на 180°С фурна.