kaufland.bg/recepti
Петифури с кафе и орехов блат
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (8 порции)
за блата:
100 г | какао |
400 г | брашно |
1 | яйце |
150 г | орехи |
краве масло (за намазване) |
за крема:
300 г | течен шоколад |
100 г | краве масло |
за соса:
150 мл | кафе |
50 мл | коняк |
100 г | захар |
50 г | шоколадови пръчици за украса |
Приготвяне
- 1
Какаото, яйцето и брашното се смесват в купа и се добавят натрошените орехи. Сместа се слага в намазнена тавичка и се пече 18–20 минути в загрята на 180 градуса фурна.
- 2
В отделен съд се смесват шоколадът и маслото за крема, след това сместа се оставя в хладилник за 2–3 часа.
- 3
В подходящ съд се сипват кафето, конякът и захарта за соса и сместа се готви на слаб огън , докато се сгъсти.
- 4
След като блатът се изпече, се оставя да изстине и се намазва с охладения крем. Залива се с изстиналия сос и се поръсва с шоколадови пръчици.