Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печен заек с кафяв ориз и зеленчуци

Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 Порция)

1 заек
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък селари
2 с.л. доматено пюре
200 мл бяло вино
1 /2 връзка салвия
4 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

За ориза

1 ч.ч. кафяв ориз
1 връзка пресен лук
1 ч.ч. черни маслини (без костилки)
70 г сушени домати
4 с.л. сурови белени бадеми
1 /2 връзка пресен босилек
1 /2 връзка магданоз

За дресинга

2 скилидка чесън
2 с.л. дижонска горчица
4 с.л. лимонов сок
4 с.л. маслиново масло
сол на вкус

Приготвяне

    1

Заекът се измива, подсушава се и се овкусява със сол и черен пипер. Лукът, морковът, селърито и чесънът се нарязват и се слагат в керамичен съд (гювеч). Отгоре се поставят заекът и пресните билки (салвия и мащерка).

    2

Доматеното пюре се разтваря във виното и се сипва при останалите продукти. Съдът се похлупва и ястието се пече 2 часа и 30 минути в загрята на 150 градуса фурна (с вентилатор).

    3

Когато заекът стане готов, се изважда от съда, а сокът който се е отделил при печенето, се пасира заедно със зеленчуците и се прецежда. Ако е необходимо, се посолява.

    4

Оризът се измива и се сварява във вода (в пропорция 1:4). Оставя се леко да се охлади и към него се добавят пресният лук, магданозът и босилекът, нарязани наситно. Бадемите се запичат на сух тиган, накълцват се на едро и се добавят при ориза, заедно с нарязаните на шайби маслини и наситнените домати.

    5

Чесънът се стрива с малко сол и се смесва с останалите продукти за дресинга. Оризът се овкусява с него и се разбърква.

    6

Заекът се нарязва на парчета и се поднася върху канапе от ориз.