kaufland.bg/recepti
Печени кюфтета с бекон и моцарела
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
за кюфтетата:
400 г | бекон на ленти |
600 г | кайма смес |
125 г | моцарела |
1 филия | бял хляб |
1 | яйце |
маслиново масло | |
сол на вкус |
за соса:
300 гр | цедено кисело мляко |
1 връзка | репички |
1 скилидка | чесън |
3 стръка | копър |
2 с.л. | лимонов сок |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Каймата се смесва с яйцето и накиснатия във вода и отцеден хляб.
- 2
Моцарелата се реже на кубчета.
- 3
Оформят се 12 кюфтета, които се пълнят с моцарела и се затварят добре, за да не изтече сиренето по време на печене.
- 4
Кюфтетата се увиват с по две лентички бекон.
- 5
Подреждат се в тава, покрита с пергаментова хартия и се поливат с малко маслиново масло. Пекат се в загрята на 200° C фурна с вентилатор до готовност – около 18 минути.
- 6
Репичките се почистват и се режат на малки кубчета.
- 7
Копърът се наситнява, а чесънът се намачква на паста.
- 8
Цеденото кисело мляко се разбърква с репичките, чесъна, копъра, лимоновия сок и сол на вкус.
- 9
Кюфтенцата се поднасят със соса.