Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печени ябълки с рикота и хрупкава коричка

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

2-3 с. л. смлени лешници и бадеми
1 с. л. кафява захар
1 /2ч. л. канела
2 с. л. масло
2 с. л. сладко от кайсии
4 ябълки
2 с. л. стафиди
1 с. л. мед
5-6 с. л. рикота
2 с. л. пудра захар

Приготвяне

    1

Лешниците, бадемите, канелата и захарта се изсипват в купа. В тенджера се разтапя 1 супена лъжица масло със сладко от кайсии.

    2

Ябълките се измиват, след което се издълбават в средата и сърцевината им се отстранява. Останалото масло, заедно със стафидите, меда и рикотата се разбиват на крем, с който се пълнят ябълките. Поставят се във форма за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180° C (конвекция: 160° C) за 40-45 минути. За финал печените ябълки се поръсват с пудра захар.