Пикантна разядка с рулца от раци
Продукти (4 порции)
1 | домат |
16 бр. | рулца от раци (250 г) |
1 | малка глава лук |
2 пакетчета | сирене „Крема“ (250 г) |
2 с. л. | лимонов сок |
2 с. л. | доматено пюре |
1 ч. л. | настъргана лимонова кора |
сол, черен пипер и лют сос на вкус |
Съвет
-
Разядката може да се поднесе с препечени филийки хляб, солени бисквити или сухар.
Приготвяне
- 1
Доматът се потапя в кипяща вода за 30 секунди. Изважда се и се слага в купа със студена вода. Обелва се, разрязва се надве и се почиства от семките.
- 2
Рулцата от раци се нарязват наситно и се поставят в купа. Лукът се почиства и се настъргва на ситно ренде. Добавят се останалите продукти (без домата) и се разбърква. Ако получената смес е много гъста може да се налее малко вода. Сместа трябва бъде приблизително с гъстотата на руска салата.
- 3
Получената разядка се сипва в купа за сервиране и отгоре се слага нарязаният на дребни кубчета домат. По желание се поръсва с нарязани наситно пера зелен лук и се декорира с парченца рулца от раци.