kaufland.bg/recepti
Пиле в доматен сос с панирани яйца
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 | пилешки бутчета |
300 г | стерилизирани домати |
100 г | ананас (може и от компот) |
50 мл | кокосово мляко |
1 /2 връзка | магданоз (или кориандър) |
2 скилидки | чесън |
1 /2 глава | лук |
2 | морков |
3 с. л. | зехтин |
2-3 стръка | прясна мащерка за украса |
сол и черен пипер на вкус |
за панираните яйца:
6 | яйца |
3 с. л. | брашно |
олио за пържене |
Приготвяне
- 1
Бутчетата се поставят в тенджера и се запържват в зехтина за 2-3 минути.
- 2
Добавят се нарязаните на кубчета лук и моркови. Сипват се 200 мл вода и след като изври, се добавят пасираните или намачкани домати, кубчетата ананас, кокосовото мляко, наситнените чесън и магданоз. Овкусява се със сол и пипер. Ако е нужно, се долива вода или бульон и ястието се оставя около 40 минути на умерен огън.
- 3
Четири от яйцата се сваряват, обелват се и след това се панират в приготвената от останалите 2 яйца и брашното паста. Пържат се в загрято олио до златисто.
- 4
Панираните яйца, разрязани на четвъртинки, се поставят в яхнията и ястието се поднася украсено с мащерката.