kaufland.bg/recepti
Пиле Жулиен
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
300 г | пилешко филе |
80 г | нарязан бекон |
2 | кисели краставички (120 г) |
60 г | топено пушено сирене |
100 г | гъби |
120 мл | готварска сметана |
1 с. л. | горчица |
100 мл | бяло вино „Шардоне” |
2 с. л. | олио |
сол и черен пипер на вкус | |
магданоз за поръсване |
Приготвяне
- 1
Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.
- 2
Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.
- 3
Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.
- 4
Гаси се с виното и се сипва малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.
- 5
Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.
- 6
Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.