kaufland.bg/recepti
Пиле къри с ориз и зеленчуци
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
400 г | пилешко филе |
2 с.л. | олио |
2 | моркова |
1 глава | броколи |
200 г | замразен грах |
500 мл | бульон |
200 г | жасминов ориз |
2-3 с.л. | къри на прах |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пилешкото филе се измива, подсушава, нарязва на жулиени и запържва в загрято олио. Морковите се обелват, измиват и нарязват на кубчета. Броколите се почистват и разделят на по-малки розички.
- 2
Грахът, морковите и броколите се прибавят към пилешкото и се задушават.
- 3
Бульонът се налива в тигана при пилешкото и зеленчуците, прибавя се оризът и всичко се готви под капак за около 10 минути. Овкусява се със сол, черен пипер и къри на прах, след което се сервира.