Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пиле с орехов сос

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (6 порции)

1 пиле
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
2 стръка магданоз (+ за украса)
50 мл олио
150 г орехи
5 скилидки чесън
80 г краве масло
2 с.л. брашно
3 яйца
1 лимон
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • По желание при поднасяне, ястието се полива с малко от мазнината от печенето на пилето.


Приготвяне

    1

Пилето се поставя в тенджера. Залива се със студена вода и се посолява. В тенджерата се пускат стръковете мащерка, дафиновият лист и магданозът. Вари се до готовност.

    2

Свареното пиле се прехвърля в тава. Залива се с олиото и се запича в загрята на 220°C фурна (с вентилатор) до златисто - около 20 минути.

    3

Орехите се смилат. Чесънът се нарязва на ситно. Запържва се в загрятото масло. Сипва се брашното, разбърква се и се пържи, докато стане златисто. Наливат се 600 мл от бульона на варенето пиле. Прибавят се орехите и се готви около 5 минути.

    4

В това време се разбиват яйцата със сока от 1/3 лимон. Към тях се налива малко от горещия сос, за да се темперират. След което се изливат в соса, разбърква се и съдът се дърпа от котлона. Овкусява се със сол и черен пипер.

    5

Пилето се сервира със соса, останалия лимон, нарязан на шайби, и накъсан магданоз.