Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пиле в сладко-кисел сос

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

за пилето:

500 г пилешко месо
150 г ананас
1 /2 ч. л. натриев глутамат
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
сусам за поръсване

за панировката:

170 г брашно
50 г царевично нишесте
15 г бакпулвер
35 мл олио
250 мл вода

за сладко-киселият сос:

200 г захар
200 мл ябълков оцет
80 г кетчуп
60 г доматено пюре
15 г царевично нишесте

Приготвяне

    1

Оцетът се кипва със захарта и се прибавят кетчупът и доматеното пюре. Вари се 15 минути. Накрая се слага нишестето, разтворено в малко вода.

    2

Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се овкусява със сол, черен пипер и натриевият глутамат. Оставя се да престои няколко минути, покрито с фолио.

    3

Продуктите за панировката се смесват и се разбиват добре с бъркалка.

    4

Месото се овалва в панировката и се пържи на умерена температура в сгорещено олио. След това се отцежда върху хартия.

    5

В сгорещен уок се сипва от сладко-киселият сос и част от нарязаният на кубчета ананас. Разбърква се бързо.

    6

Слага се малко от изпърженото пилешко, разбърква се и след 2-3 минути се сваля от огъня. Така се приготвя и другата порция. Ястието се сервира поръсено със сусам.